چهارشنبه 3 بهمن 1397  
English خانه تماس با ما نقشه سایت







نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی

 شرح وظایف واحد نظارت بر مواد غذایی ، آشامیدنی ،آرایشی و بهداشتی

1  -بازدید از واحد های تولید مواد غذایی ، آشامیدنی ،  آرایشی و بهداشتی دارای پروانه های بهداشتی در سطح شهرستان

2   - نمونه برداری از واحد های تولید مواد غذایی ، آشامیدنی ،  آرایشی و بهداشتی دارای پروانه های بهداشتی در سطح شهرستان

3  - بررسی نتایج و پیگیری در مورد رفع عیوب در مواردی که نتایج با استاندارد ها و ضوابط مطابقت ندارد.

5  - معرفی واحد های مختلف در سطح شهرستان به مراجع قضایی و پیگیری پرونده های مربوطه

6  - بررسی مدارک واحد ها و مسئولان فنی برتر در سطح شهرستان و معرفی کاندید ها به معاونت غذا و دارو

7 - شناسایی واحدهای تولید مواد غذایی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی  فعال و فاقد پروانه های بهداشتی که مشمول اخذ پروانه های بهداشتی می باشند و الزام آنها به اخذ پروانه های مربوطه

8 - شناسایی واحد های مشمول  اخذ شناسنامه نظارت و الزام آنها به اخذ شناسنامه

9 - بررسی مدارک مربوط به پروانه های بهداشتی ( بهره برداری ، مسئول فنی و ساخت) واحد های سطح شهرستان و ارسال به معاونت غذا و داروی استان جهت طرح در کمیته

10 - تهیه جزوات ، پمفلت و مطالب آموزشی

11 - شرکت در جلسات کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان

-12  رسیدگی به شکایات مردمی

13 -بازدید مراکز عرضه ارایشی وبهداشتی

14 -جمع اوری لوازم ارایشی وبهداشتی تاریخ گذشته وقاچاق از سطح عرضه با همکاری اداره محترم بازرگانی

_ جهت تسهیل در اطلاع رسانی و پاسخگویی به سوالات ورسیدگی به شکایات شماره تلفن 36222100 – داخلی 108 اماده پاسخ گویی میباشد.

فواید مصرف سبوس برای بدن

کشفیات جدید علمی در خصوص فواید سبوس

هم اکنون پزشکان اتفاق نظر دارند که سبوس مهم ترین راه درمان طبیعی یبوست به شمار می رود . جلوگیری از یبوست نیز از بروز بواسیر ، التهاب دیورتیکول (کیسه ای مدوربه اشکال و اندازه های مختلف است که در جدار داخلی روده ایجاد می شود)، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت های دستگاه گوارش (که غالباً در میان افراد مسن مشاهده می گردد) پیشگیری می کند.

 توصیه می شود همراه با مصرف سبوس، مایعات و آب فراوانی نیز مورد مصرف قرار گیرد.

بر اساس پژوهش های مختلف ، سبوس غنی ترین منبع غذایی فیبر و الیاف گیاهی محسوب می شود. این فیبر و الیاف را که بیشتر مواد سلولزی و همی سلولزی می باشد، اکثر مردم می شناسند و می دانند که مصرف آن موجب افزایش حجم مدفوع می گردد. افزایش حجم مدفوع عامل اساسی مبارزه با یبوست و بیماری کولون و پیدایش سرطان کولون می باشد.

البته باید گفت که فیبرهای گیاهی به دو نوع محلول و نامحلول تقسیم می شوند. سبوس گندم جزء فیبرهای غذایی نامحلول است که در جلوگیری از یبوست و سایر بیماری های روده بزرگ تاثیر زیادی دارند.

سبوس جو و برنج جزء فیبرهای محلول می باشند که اثر زیادی در کاهش کلسترول خون دارند.

سبوس، ملین و مسهل قوی ( ضد یبوست )

یکی از پژوهشگران علوم تغذیه و فیزیولوژی دستگاه گوارش به نام جین کاربر می گوید : "در تنظیم سیستم گوارشی و رفع یبوست هیچ ماده ای با قدرت سبوس برابری نمی کند. سبوس موجب رانش مدفوع در طول لوله های روده ی کوچک و بزرگ شده و در عین حال تاثیر فراوانی بر حرکات موجی شکل روده ها دارد".

یبوست بر سیستم عصبی و روابط و رفتار افراد نیز اثر می گذارد و موجب بروز عصبانیت ، پرخاشگری ، افسردگی ، تنش های روانی، خستگی های مفرط، کوفتگی بدنی، بی حوصلگی، کسالت و سرانجام پیری زودرس در اثر رادیکال های آزاد می گردد.

 فیبرهای گیاهی به دو نوع محلول و نامحلول تقسیم می شوند. سبوس گندم جزء فیبرهای غذایی نامحلول است که در جلوگیری از یبوست و سایر بیماری های روده بزرگ تاثیر زیادی دارند.سبوس جو و برنج جزء فیبرهای محلول می باشند که اثر زیادی در کاهش کلسترول خون دارند.

توصیه می شود هنگام مصرف سبوس ، از نوشیدن مایعات به ویژه آب ، آب میوه ها و نیز مصرف روغن زیتون  غافل نشوید. این مواد به اثر بخشی سبوس در حفظ سلامتی بدن کمک می کنند.

فیبر و الیاف گیاهی سبوس عامل باز دارنده ی سرطان کولون

پژوهش های جدید نشان می دهد که مصرف سبوس و نان سبوس دار احتمال پیدایش سرطان کولون  و راست روده را کاهش می دهد.

سبوس موجب تخمیر و آزاد سازی ترکیبات ناشی از سوخت و ساز بدن در کولون می گردد و همین پدیده یعنی پیدایش ترکیبات ناشی از فعل و انفعالات متابولیسم، عامل باز دارنده در پیدایش سرطان روده ها و مانع حدوث بیماری های دستگاه گوارش است.

آیا زیاده روی در مصرف سبوس مجاز است؟

همان گونه که کاهش یا عدم مصرف سبوس برای عملکرد سیستم گوارشی مناسب نیست، افراط و زیاده روی در مصرف سبوس نیز عارضه به وجود می آورد. بنابراین توجه به نکات زیر ضروری است :

- زیاده روی در مصرف سبوس ممکن است ایجاد اسهال نماید.

- زیاده روی در مصرف سبوس منجر به انسداد روده و التهاب دیورتیکول روده می شود.

- توصیه می شود پس از مصرف سبوس، مایعات و آب فراوانی نیز مورد مصرف قرار گیرد.

***پس رعایت اعتدال و میانه روی در مصرف هر نوع ماده غذایی ( هر چند که مفید باشد ) لازم و ضروری است.

منع مصرف سبوس:

1-بیماران کلیوی

سبوس برنجسرشار از فسفرو فیبر است وبیماران کلیوی از مصرف ان منع میباشند.

2-بیماران تحت رادیو تراپی سرو گردن:

در صورت بروز زخم در دهان این بیماران از مصرف غلات سبوس دار تا زمان بهبودی منع میشوند.

3-برای بیمارانی که قدرت جویدن ندارندمصرف غذاهای فیبردار مثل سبوس غلات و پوسته حبوبات مجاز نیست.

 

در باره استان
در باره دانشگاه
تماس با ما
نقشه سایت 
راهنمای سرویسهای تحت وب
پست الکترونیک 
سامانه سیب 
طراحی و اجرا: اداره آمار و فن آوری اطلاعات دانشگاه
Copyright © 2010 Arak University of Medical Sciences - All rights reserved